TERVEYSTARKASTUS

12.10.2020

Ruotsinpyhtäällä järjestettiin 10.10. terveystarkastukset, vein Severin silmä- ja polvitarkastukseen ja Siru polvitarkastukseen, koska Koiranetissä oli terveystulokset menneet vanhaksi. Ja Severille oli tärkeä saada virallinen silmätulos, Severin sisaruksella oli todettu pannus kesällä, joten halusin varmuuden Severin silmien terveydestä.
Severin polvet olivat terveet ja silmistä löytyi pinnallinen (lievä) korneadystrofia, eli sarveiskalvon aineenvaihduntahäiriö. Eläinlääkärin mukaan vain kosmeettinen haitta, mutta pahimmassa tapauksessa voi sarveiskalvo kuolioitua ja irrota. Toivottavasti Severin silmät pysyvät terveinä, eikä sairaus etene pahemmaksi!

Sirun polvitulos oli med 1/0. Vasen polvi lähti tutkiessa sijoiltaan, se selitti siis aiemmat ontumiset ja kipuilut. Onneksi Sirulla ei ole kuin pari kertaa polvi lähtenyt pois paikaltaan, eikä se ole ollut kuin hetkellinen ongelma. Jos Sirulla selkeästi polvi alkaa olemaan kipeä ja lähtee usein sijoiltaan, silloin täytyy harkita leikkausta.

Tällä kertaa ei siis puhtaita papereita kummallekaan, mutta toivotaan, että tulokset eivät haittaa jokapäiväistä elämää ja voidaan olla ja harrastaa, kuten ennenkin! 😊